«Καρυδόπηττα Αθηναϊκή». Παραδοσιακή συνταγή για καρυδόπιτα.
«Καρυδόπηττα Αθηναϊκή». Παραδοσιακή συνταγή για καρυδόπιτα.
Δουλεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και τους κρόκους των αυγών να αναμειχθούν καλά (σ.σ. προτείνονται 10′). Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ανακατεύετε τα καρύδια τριμμένα με το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και στη συνέχεια λίγο λίγο το αλεύρι με τα καρύδια.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί λαδωμένο και πασπαλισμένο με γαλέτα (σ.σ. μπορείτε να το στρώσετε με αντικολλητικό χαρτί) και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα χονδροκομμένα καρύδια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (σ.σ. 180 °C για 40΄-45′).
Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν. Προσθέτετε στο τέλος το κονιάκ και περιχύνετε την καρυδόπιτα.
Melissa Hearth
25 Φεβρουαρίου, 2015 @ 2:56 μμ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
John Doe
25 Φεβρουαρίου, 2015 @ 3:13 μμ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Marina Doe
25 Φεβρουαρίου, 2015 @ 3:29 μμ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.