Η Σακσούκα (αυγά σε σάλτσα ντομάτας) είναι μια εύκολη, υγιεινή συνταγή πρωινού (ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας) στο Ισραήλ και σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Είναι ένας απλός συνδυασμός σιγοβρασμένης ντομάτας, κρεμμυδιού, σκόρδου, μπαχαρικών και απαλών αυγών ποσέ. Είναι θρεπτικό, γεμάτο και μια συνταγή σας εγγυώμαι ότι θα κάνετε ξανά και ξανά.

Η Σακσούκα είναι ένα κλασικό πιάτο της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και ένα που τρώγεται για πρωινό ή οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας. Είναι κατασκευασμένο από απλά, υγιή συστατικά και ιδανικά για χορτοφάγους. Η Σακσούκα σημαίνει κυριολεκτικά «μείγμα» και η παραδοσιακή εκδοχή χρησιμοποιεί ντομάτες, κρεμμύδια και μπαχαρικά ως βάση με αυγά ποσέ στην κορυφή.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φέτα ή κατσικίσιο τυρί και να το προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Οι επιλογές είναι ατελείωτες και αυτό είναι που κάνει αυτό το πιάτο εξαιρετικά βολικό και ενδιαφέρον. Η κλασσικότερη παραλλαγή στην Ελλάδα είναι με πατάτες.