Η Σακσούκα (αυγά σε σάλτσα ντομάτας) είναι μια εύκολη, υγιεινή συνταγή πρωινού (ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας) στο Ισραήλ και σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Είναι ένας απλός συνδυασμός σιγοβρασμένης ντομάτας, κρεμμυδιού, σκόρδου, μπαχαρικών και απαλών αυγών ποσέ. Είναι θρεπτικό, γεμάτο και μια συνταγή σας εγγυώμαι ότι θα κάνετε ξανά και ξανά.
Η Σακσούκα είναι ένα κλασικό πιάτο της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και ένα που τρώγεται για πρωινό ή οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας. Είναι κατασκευασμένο από απλά, υγιή συστατικά και ιδανικά για χορτοφάγους. Η Σακσούκα σημαίνει κυριολεκτικά «μείγμα» και η παραδοσιακή εκδοχή χρησιμοποιεί ντομάτες, κρεμμύδια και μπαχαρικά ως βάση με αυγά ποσέ στην κορυφή.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φέτα ή κατσικίσιο τυρί και να το προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Οι επιλογές είναι ατελείωτες και αυτό είναι που κάνει αυτό το πιάτο εξαιρετικά βολικό και ενδιαφέρον. Η κλασσικότερη παραλλαγή στην Ελλάδα είναι με πατάτες.
Κατερίνα
25 Φεβρουαρίου, 2015 @ 3:02 μμ
Απίστευτη! Δοκίμασα πρώτη φορά στο Τελ Αβίβ όταν πήγα στους Αγίους Τόπους και έκτοτε τη φτιάχνω συνέχεια και στο σπίτι. Εύκολη και νόστιμη λύση, αρέσει πολύ στα παιδιά!
John Doe
25 Φεβρουαρίου, 2015 @ 3:24 μμ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Marina Doe
25 Φεβρουαρίου, 2015 @ 3:35 μμ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.