Αρκετά λοιπόν, με την – κατά τ’ άλλα – υπέροχη μοτσαρέλα και την πλούσια καρμπονάρα. Ήρθε η ώρα να δείξουμε στους Ιταλούς ότι κάτι ξέρουμε κι εμείς από ζυμαρικά.
Πανεύκολη, πεντανόστιμη, ελληνικότατη μακαρονάδα να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Αρκετά λοιπόν, με την – κατά τ’ άλλα – υπέροχη μοτσαρέλα και την πλούσια καρμπονάρα. Ήρθε η ώρα να δείξουμε στους Ιταλούς ότι κάτι ξέρουμε κι εμείς από ζυμαρικά.
Πανεύκολη, πεντανόστιμη, ελληνικότατη μακαρονάδα να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, όπως πάντα, al dente. Αφού βράσουν, τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι, χωρίς να ρίξουμε κρύο νερό.
Παράλληλα, φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το ρίχνουμε να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μας πιπεριά. Μόλις μαλακώσει κάπως, ρίχνουμε το κουτάκι με την ντομάτα.
Σ’ αυτό το σημείο ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
Μόλις ετοιμαστεί, ρίχνουμε κ τις ελιές με τη φέτα, την οποία σπάμε με τα χέρια πάνω στη σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά μας κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
Extra tip: Θα ταίριαζε πολύ και λίγος φρέσκος βασιλικός από πάνω.