Από τα αγαπημένα όσπρια τα ρεβύθια λεμονάτα σούπα είναι ιδανικά για τις μέρες αυτές που αρχίζει ο καιρός να κρυώνει σιγά σιγά, μας κρατάνε χορτάτους και μας ζεσταίνουν μαζί.
Τα όσπρια πρέπει να τα έχουμε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο μας και ειδικά τα ρεβύθια που είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών.
Είναι ένα παρεξηγημένο όσπριο γιατί στις μέρες μας με τη χύτρα γίνεται γρήγορα και εύκολα, έτσι δεν έχουμε πια δικαιολογία να μην τα έχουμε συχνά στο τραπέζι μας.

Ο συνδυασμός οσπρίων με δημητριακά είναι ανεκτίμητης βιολογικής και διατροφικής αξίας. Τα πάντρεμα των δυο εν λόγω υλικών μάς προσφέρει επαρκή ποσότητα αμινοξέων και πρωτεϊνών σχεδόν εφάμιλλης του κρέατος.

Τα ρεβύθια για να βγουν μαλακά πρέπει να μουλιάσουν για 12-15 ώρες και να βράσουν 1 – 2 ώρες σε κατσαρόλα ή μια καλύτερη λύση είναι στη χύτρα που θα χρειαστεί μόνο 25-30 λεπτά.
Τα ρεβύθια, ενώ είναι “άνοστα” στην εμφάνιση, όταν μαγειρευτούν αποκτούν θεϊκή γεύση.

Τα ρεβύθια είναι τα αγαπήμενα όσπρια όλων μέσα στο σπίτι. Γίνονται τόσο εύκολα, γρήγορα και απλά.
Λίγες λεπτομέρειες για τη συνταγή:
1) Μπορείται να βράσετε τα ρεβύθια χωρίς χύτρα απλά θα πάρει περισσότερη ώρα για να γίνουν,
2) Προσοχή στη ποιότητα των ρεβυθιών γιατί υπάρχουν μερικά που δεν βράζουν με τίποτα.